Auteur

Marly van Otterloo

When once the itch of literature comes over a woman, nothing can cure it but the scratching of a pen.
(vrij naar Samuel Lover, 1842)

Marly van Otterloo (Den Haag, 1953) werkte als organisatie-adviseur/trainer en creatief therapeut, maar eenmaal aan het schrijven, kon ze daar niet meer mee opgehouden. Na verschillende artikelen in kranten en tijdschriften, verschenen een reeks kinderboeken, diverse scenario’s en twee romans.

Bij de keuze voor een onderwerp laat Marly zich leiden door haar fascinatie van dat moment. Omdat die regelmatig wisselt, is haar oeuvre eerder breed dan consistent te noemen.
Ze prijst zich gelukkig dat ze dol is op álle onderdelen van het schrijfproces: verzinnen, plotten, plegen van research, schrappen en schaven.

Na gedane arbeid in de ochtend – de enige uren waarop Marly fatsoenlijk kan nadenken - blijft er gelukkig voldoende tijd over voor ander leuks, zoals schilderen, tennissen, rock & roll, reizen, lezen, moderne kunst en films.

Marly heeft een man, een dochter, zoon, schoonzoon en –dochter en twee kleinzoons. Via omzwervingen naar Eindhoven, Rotterdam, Tilburg, Heiloo, Calgary en Düsseldorf, woont ze alweer een tijd in Den Haag. Ze droomt van een hond die zichzelf uitlaat.